Skip to main content

Topul transportatorilor la nivel mondial

Industria transportului de marfă este foarte dezvoltată la nivel mondial. Este greu de apreciat câte tone de marfă se transportă în fiecare an din țară în țară și de pe un continent pe altul dar un lucru e cert: dacă această industrie nu ar fi atât de bine dezvoltată, nu am avea parte de multe din lucrurile de care ne bucurăm astăzi.

Pentru a vă face o idee asupra a cât de importantă este aceasta, iată aici o listă cu cei mai mari transportatori la nivel mondial, in ordine crescătoare:

Cea mai mare companie de transport rutier din Canada a început să transporte marfă ca și transportator feroviar. În momentul de față, aici sunt angajați mii de oameni.

SNCF Logistics este o companie franceză care transportă bunuri atât rutier, cât și feroviar și aerian. Este al patrulea transportator ca mărime din Europa și operează din mai multe țări europene.

Bineînțeles că nu puteam crea un astfel de top fără a include și o companie japoneză. Yamato Transport a fost creată în 1919 și a devenit în scurt timp cel mai mare transportator din țară și încetul cu încetul, s-a extins și peste hotare. Logo-ul său, o pisicuță ce stă pe spatele unei alteia mai mare este acum cunoscut în întreaga lume.

Spre deosebire de Yamato Transport, Nippon Express nu a fost mereu o companie privată. Aceasta a început ca o companie condusă de stat, dar între timp a devenit privată. Nippon Express operează în momentul de față în peste 40 de țări și ca și mărime o întrece pe Yamato Express.

Deși este o companie franceză, CMA CGM, cunoscută de asemenea și ca Greenmode Transport are filiale pe toate continentele și se ocupă în principal de transportul de marfă peste oceane. Este cunoscută ca fiind una dintre puținele firme de transport de această mărime care oferă livrarea de colete mici până la ușa destinatarului.

DB Schenker este o companie asociată Deutsche Bahn care se ocupă de transportul de marfă la nivel mondial, având sedii în peste 140 de țări de pe toate continentele. Aceasta oferă atât servicii directe, cât și transport de mai multe feluri, fie rutier, feroviar sau aerian.

Maersk Group a fost în trecut cel mai mare transportator al lumii, însă a fost întrecut de alte companii între timp. Pentru a vă forma o idee asupra cantității de marfă transportată doar de această companie, statisticile arată că anul trecut aceasta a mutat marfă în valoare de $657 de milioane de dolari.

FedEx-ul este probabil una dintre cele mai cunoscute companii de transport marfă la nivel mondial. Aceasta a fost creată de Frederick W. Smith în 1971, după ce acesta a cumpărat o companie aviatică și și-a pus în aplicare planul de a învinge toate provocările impuse de o companie de transport la nivel mondial.

UPS este o companie ce transportă în principal pachete dintr-o țară în alta. În 2014, statisticile arată că aceasta a transportat 4,6 miliarde de pachete în întreaga lume. Este în momentul de față cea mai mare companie de acest fel din lume.

DHL-ul este cel mai mare transportator din lume. Lucrul care diferențiază această companie de celelalte din topul nostru este faptul că oferă servicii în unele țări care nu sunt accesibile celorlalte, ca de exemplu în Coreea de Nord și în trecut, în Uniunea Sovietică.

Iată așadar lista celor mai mari transportatori la nivel mondial. Aceste companii ne fac viața mai ușoară transportând marfă, pachete, documente și alte astfel de produse dintr-o țară în alta, de pe un continent pe altul. Fără ei lumea ar arăta altfel.