Skip to main content

Topul celor mai bune anvelope pentru sezonul rece

Dacă aveți un autovehicul, știți și dumneavoastră cât de importante sunt anvelopele de iarna pe vreme rea. În momentul de față însă, pe piața anvelopelor există foarte multe modele și companii care vând anvelope și poate fi dificil de ales între ele, mai ales dacă nu știți prea multe despre caracteristicile acestora. Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă, am creat aici o listă cu cele mai bune anvelope pentru sezonul rece. Iată-le mai jos:

Acest tip de anvelopă a apărut pentru prima dată în Canada ca și alternativă pentru cauciucurile de iarnă cu lanțuri. Anvelopele Bridgestone Blizzak sunt perfecte pentru iarnă pentru că sunt ușoare și sunt construite folosind o tehnologie specifică ce protejează mașina pe suprafețele alunecoase fără a mai fi nevoie să montați lanțuri. Anvelopele sunt formate din numeroase tuburi microscopice cu găuri între ele, așa că la microscop, acestea seamănă cu brânza elvețiană, cu găuri. Acestea au o consistență alunecoasă, ceea ce asigură mașina că nu va aluneca pe gheață sau polei. Sunt disponibile pentru tot felul de mașini de la autovehicule mici la autobuze și camioane.

A doua anvelopă pe lista noastră este Continental WinterContact SI. Aceasta are un model special în zig-zag, cu multe caneluri în multe unghiuri pentru a face mașina să nu alunece, indiferent că aceasta se află pe polei sau zăpadă pe jumătate topită. Există și șanțuri mai adânci care permit zăpezii să intre acolo, în timp ce partea din față a anvelopei intră în contact cu asfaltul, făcând astfel mai ușoară tracțiunea. Inițial, acest tip de anvelopă fusese creat pentru autovehiculele mici, însă în ultimii ani compania a dezvoltat același model și pentru camioane și alte tipuri de mașini așa că sigur veți găsi un model potrivit pentru mașina dumneavoastră.

Michelin este una dintre cele mai cunoscute companii de anvelope de pe piață, însă modelul X-Ice Xi3 iese în evidență prin faptul că este destinat folosirii iarna și protejează mașina pe polei, fără a mai fi nevoie să puneți lanțuri. Singurul lucru care ar trebui de menționat este faptul că materialul din care este făcută anvelopa este mult mai moale decât cel al altor anvelope din această listă, fapt care îi împinge pe unii să creadă că nu ar rezista foarte mult. Michelin X-Ice Xi3 însă a avut parte numai de laude până acum așa că merită să încercați modelul.

Dacă există vreo țară care să știe ce înseamnă iarna și cât de importante sunt anvelopele de iarnă, aceasta este Finlanda. Compania aceasta deține o facilitate care lucrează tot anul pentru dezvoltarea de noi modele de anvelope de iarnă. Punctul forte al modelului Nokian Hakkapeliitta este la frânare și accelerare. Modelul unic în zig zag al anvelopei oferă destulă stabilitate roții pentru a putea frâna și accelera ușor, fără riscuri. De asemenea, acest lucru ajută și la economisirea combustibilului deoarece accelerarea este mai ușoară, indiferent de vreme.

Așadar, sperăm că această listă vă va ajuta să faceți alegerea corectă când vine vorba de anvelope de iarnă. Deși sunt mai scumpe, aceste modele vă garantează că nu veți avea incidente neplăcute pe drumuri alunecoase sau pline de zăpadă și că nu va trebui să purtați în portbagaj lanțuri pentru orice eventualitate.