Skip to main content

Piața transporturilor: topul burselor de transport din România

Bursele de transport sunt foarte importante pentru urmărirea transportului de marfă peste tot în țară. Acestea oferă celor interesați multe informații legate de curse, tipuri de camioane folosite pentru transportul mărfii și multe altele. În România însă, în ciuda faptului că există foarte multe website-uri care prezintă astfel de date, de multe ori informațiile sunt fie neclare, fie platformele nu funcționează cum ar trebui. Acest lucru îngreunează munca șoferilor și a companiilor de transport care au nevoie de aceste burse de transport pentru a-și desfășura activitatea.

Iată aici câteva dintre cele mai importante burse de transport din România:

Bursa de Transport este unul dintre cele mai importante website-uri de acest fel din România. Acesta prezintă o varietate de tipuri de informații, de la taxele ce trebuiesc plătite pentru transportul de marfă în București la statistici și un program care vă permite să verificați licențele mai multor firme de transport. Pe acest site găsiți toate informațiile necesare pentru a transporta marfă în România.

Lucrul care diferențiază acesta platforma de celelalte din această listă este faptul că aici se prezintă și ultimele știri din domeniul transportului rutier. De asemenea, tot aici puteți găsi tot felul de informații precum hărți interactive, informații despre trafic și chiar și emisiuni live. Site-ul este frumos construit, e ușor de navigat și oferă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a transporta marfă în România.

Un alt website ce prezintă informații despre transportul de marfă din România este Cargopedia. Spre deosebire de celelalte site-uri din această listă, acesta are peste 30.000 de membri, lucru care spune multe despre utilitatea lui. Dacă sunteți în căutare de șoferi sau firme de transport, aveți de unde alege și așadar puteți găsi oferta potrivită bugetului dumneavoastră. De asemenea, Cargopedia are și o secțiune de „Date financiare” unde puteți găsi informații felurite legate de persoane juridice: datorii neplătite la stat, licențe, grafice financiare, risc de insolvență și multe altele. Toate acestea fac Cargopedia o unealtă foarte folositoare pentru cei ce caută o firmă de transport sau care vor să lucreze în domeniul transportului rutier de marfă.

EuroBursaTransport este un site asemănător celor din lista noastră, cu excepția faptului că are câteva secțiuni dedicate contractelor de transport marfă și incidentelor din trafic. Este foarte folositor pentru că vă prezintă în timp real ultimele incidente din trafic, ce rute trebuiesc evitate, dar și ultimele contracte la care cei ce caută de lucru pot aplica. Per total, este un site foarte ajutător care vă pune la dispoziție multe date utile.

European Cargo are o secțiune pentru transport marfă cu camioane, dar și una pentru cei ce au un autocar liber și vor să îl închirieze. Puteți interacționa cu alți membrii de pe site, puteți comunica oricând cu dânșii și puteți găsi camioane sau autocare libere. Pe lângă asta, site-ul are și o opțiune pentru contracte marfă dedicată celor ce activează în domeniul transporturilor.

Bursele de transport sunt unelte foarte folositoare pentru transportatorii de marfă. Site-urile prezentate în această listă vă ajută nu doar să găsiți informații legate de trafic sau transportul rutier de marfă din România. Acestea vă ajută să găsiți camioane sau autocare de închiriat, dar și informații legate de firmele de transport din România, dacă acestea sunt înregistrate, dacă au datorii la stat sau multe altele.