Skip to main content

Bătălia camioanelor electrice: Tesla vs Mercedes vs Nikola

Cursa de a deveni lider pe piața camioanelor grele e în toi în ultima perioadă. Cea mai recenta apariție care începe să se impună e Grupul Daimler, proprietarul companiei Mercedes-Benz, care și-a dezvăluit recent planurile de viitor. Astfel, modelul Urban eTruck – primul camion electric din lume – urmează să fie produs în masă și lansat pe piață până în anul 2020.

Nimeni nu se aștepta la aceasta mutare din partea Mercedes Benz – favoriți fiind cei de la Tesla, dat fiind avansul tehnologic de care au dat dovadă în ultimii ani. Dar, se pare că grupul Daimler le-a luat-o înainte, iar rezultatele par promițătoare: un bolid surprinzător de puternic, capabil să transporte nu mai puțin de 26 tone de marfă, fără nicio problemă.

Pe de altă parte, compania americană Nikola Motor a prezentat publicului larg camionul viitorului de mare tonaj – Nikola One, cunoscut drept ”noul Tesla al camioanelor”. Prototipul a fost dezvoltat și ținut în secret timp de 3 ani, și urmează să intre în producție cât mai curând – mai ales că într-o singură lună s-au adunat rezervări ale vehiculului în valoare de 2,3 miliarde de dolari.

Totuși, cine o să dețină stacheta de lider al industriei camioanelor în viitor?

Să luăm jucătorii pe rând:

    • Daimler/Mercedes-Benz

Grupul Daimler a început să lucreze asupra conceptului de camion electric încă din 2010. În 2014, compania a trimis camioane Fuso Canter E-Cell în Portugalia, pentru a fi testate.

De asemenea, sunt bine cunoscute autobuzele urbane autonome pe care deja le produc

    • Nikola Motor

Pe de altă parte, cei de la Nikola încă nu dispun de un model de camion în totalitate electric. De fapt, încă nu au niciun produs prezent pe piață, însă directorul companiei, Trevor Milton nu e îngrijorat în această privință, mai ales că urmează traseul celeilalte companii de success care-i poartă numele lui Nikola Tesla.

Primul pas e să producă ceva, acest ”ceva” fiind camionul Nikola One, care deja a atras atenția consumatorilor și rezervările au început.

Într-un comunicat de presă legat de cele 2,3 miliarde de dolari care constau doar din rezervări, Milton declara cu încredere: ”Credem că vom depăși actualii lideri de piață ca Daimler, PACCAR, Volvo și Navistar în comenzile de la clienți în 12-24 de luni.”

Rămâne de văzut dacă planurile companiei o să aibă success în viitorul apropiat, și dacă Nikola o să-și facă loc în piața deja competitivă.

    • Tesla

Elon Musk, omul din spatele companiei Tesla, a declarat că noi camioane de mare tonaj sunt în curs de dezvoltare și că vor fi gata de prezentare în cursul anului viitor: ”Credem că Tesla Semi va reduce substantial din costul transportului de tip cargo, și în același timp, va spori siguranța.”

Tesla e una dintre cele mai cunoscute companii, așa că indiferent de ce vor produce, vor fi în vizorul tuturor. Deja dispune de tehnologia necesară de a crea mașini electrice, are unul dintre cele mai avansate sisteme autonome iar în curând, vor inaugura cea mai mare fabrică din lume – Gigafactory – unde vor fi produse baterii de tip litiu-ion, mai multe decât în toate celelalte fabrici din lume laolaltă. Acesta era visul lui Elon Musk, care a început deja să prindă contur.

Nu se știe sigur cine va ajunge lider în industria camioanelor și se va menține în această poziție, cert este că viitorul ne pregătește multe surprize și realizări tehnologice care merită urmărite.