Skip to main content
#Etichete
Publicat
Urmăriți-ne

Aplicații GPS pentru cei care s-au săturat de Google Maps

Google Maps este fără îndoială aplicația nr. 1 pentru GPS. Google Maps vă poate ajuta să găsiți hotelul, restaurantul sau obiectivul turistic pe care îl căutați, indiferent de locația dumneavoastră. Cu toate acestea însă, în funcție de telefon, aceasta îl poate supraîncălzi, îl poate face să se miște greu sau îl poate închide cu totul.

Vestea bună este însă că există pe piață multe alte aplicații GPS care nu vă supraîncălzesc telefonul și care funcționează la fel de bine sau poate mai bine decât Google Maps. Iată aici câteva dintre ele:

Waze este o aplicație asemănătoare Google Maps, dar creată special pentru șoferi. Spre deosebire de Google Maps, aceasta vă arată benzinăriile din apropiere, prețurile la care acestea vând combustibilul, dar și locurile unde stau la pândă polițiștii și locurile unde sunt amplasate radarele.

De asemenea, comunitatea Waze publică sfaturi și informații despre accidente și capcanele întinse de către polițiști șoferilor. Este aplicația perfectă pentru cei care vor să evite rutele dificile și care vor să fie avertizați din timp de radare.

Această aplicație a fost creată pentru șoferi, pietoni, bicicliști și pentru cei care folosesc transportul public. Avantajul acesteia este faptul că vă oferă opțiunea de a distribui locația familiei și prietenilor pentru a vă întâlni într-un punct comun. De asemenea, Here WeGo vă arată și locuri de interes folosind datele obținute de la alte aplicații precum Wikipedia, TripAdvisor și BlaBlaCar. Este aplicația perfectă pentru toți cei care pleacă în vacanță și vor să nu rateze nici un obiectiv turistic din zona pe care au ales să o viziteze.

Moovit este o aplicație creată special pentru transportul public. Fie că alegeți un autobuz, un vapor sau un tren, Moovit vă arată exact câte stații mai aveți până la destinație, unde trebuie să vă dați jos, și vă oferă și indicații pas cu pas cum să ajungeți la anumite stații. De asemenea, Moovit are și o secțiune unde vă prezintă toate întârzierile și liniile care nu mai funcționează pentru a se asigura că nu pierdeți timp căutând un autobuz care nu mai există.

BackCountry Nav Topo este creată special pentru cei care merg la drumeții și excursii prin păduri și vor o aplicație care să îi ghideze. Aplicația oferă mai multe tipuri de hărți utilizatorilor, de la hărți topografice, hărți maritime și hărți aviatice, în funcție de necesitatea fiecăruia. BackCountry Nav Topo oferă însă și hărți asemănătoare celor de pe Google Maps pentru cei care trec prin orașe.

Această aplicație vă permite să descărcați hărți detaliate a întregi orașe sau țări pe care să le folosiți când nu mai aveți internet. Hărțile vă arată hotelurile și locurile unde puteți găsi internet gratuit, dar nu vă oferă date reale despre trafic și transport în comun din moment ce este o aplicație ce funcționează în modul offline.

Toate acestea aplicații descrise aici sunt mai ușor de folosit decât Google Maps și nu vă afectează resursele telefonului la fel ca aceasta. Încercați-le, nu veți fi dezamăgiți!