Skip to main content

6 aplicații simple care te scapă de amenzile de circulație

Amenzile de circulație pot să dea peste cap o companie sau un șofer care își vede liniștit de drum. De cele mai multe ori, aceste amenzi reprezintă o inconveniență care pot complica programul și bugetul unui șofer. Pentru a vă ajuta să evitați amenzile, v-am pregătit aici o listă cu cele mai eficiente aplicații pentru telefonul mobil care te scapă de amenzile de circulație. Iată-le mai jos:

Phantom Alert este o aplicație cu renume în rândul șoferilor de peste tot din lume, în principal datorită acurateții și mulțimii de informații pe care le oferă participanților la trafic. Aplicația se concentrează pe trei aspecte principale: pe radare, pe camerele de vederi de la semafoare și pe camerele live de pe autostrăzi. Astfel, Phantom Alert vă oferă informații precum unde se află acestea, dar și altele legate de posibile accidente pe ruta pe care ați ales-o, intersecții periculoase, cum se mișcă traficul și multe altele. Deși aplicația poate fi descărcată gratuit, pentru a putea folosi toate funcțiile sale trebuie să vă abonați la ea. Asta înseamnă $10 pe lună sau $30 pe an, în funcție de necesități.

Spre deosebire de Phantom Alert, această aplicație nu oferă atât de multe funcții, dar compensează prin altele. În primul rând este complet gratuită și poate fi descărcată foarte ușor din magazinul Google Play, iar în al doilea rând, are și opțiunea speech care înseamnă că instrucțiunile vă vor fi rostite de către o voce și nu va mai trebui să vă uitați la telefon pentru a ști când un radar este prin apropiere. În ceea ce privește radarurile, s-a demonstrat că aplicația funcționează excepțional de bine, așa că o puteți folosi fără griji.

Lucrul care scoate în evidență această aplicație este faptul că puteți intra într-o comunitate de șoferi și puteți să primiți informații de la alți participanți la trafic sau puteți trimite informații mai departe altora. Deși nu oferă accesul la rețele de socializare precum Facebook, Twitter sau altele, Escort Live Radar oferă o platformă unică unde toți utilizatorii pot discuta oricând și se pot ajuta unii pe alții în trafic. Desigur, nu strică nici faptul că a fost una dintre cele mai populare aplicații de acest fel anul trecut.

Police Radar este o altă aplicație gratuită care se bazează în principal pe informațiile trimise de alți utilizatori. De fiecare dată când cineva știe sigur că există un radar într-o anumită zonă, acesta poate folosi aplicația pentru a introduce datele și pentru a-i avertiza pe alți participanți la trafic. Mai mult chiar, puteți alege și sunetul de la notificare pentru a fi avertizat de fiecare dată când intrați într-o zonă în care a fost semnalat un radio de către un alt șofer.

Cobra iRadar este o aplicație cu vechime în domeniu și se aseamănă foarte mult cu Phantom Alert în sensul că vă oferă mai multe funcții decât doar detectarea unor radare din zonă. Cobra iRadar creează o lume specială în care sunt marcate toate radarele și toate aparatele care ar putea să vă înregistreze și din cauza cărora să puteți primi amenzi. Este o aplicație foarte folositoare per total.

După cum sugerează și numele, această aplicație se concentrează pe notificări audio. Atunci când vă aflați în apropierea unui radar, aplicația va emite o notificare audio pe care e imposibil să nu o auziți, astfel avertizându-vă să încetiniți.

În concluzie, a fi participant la trafic de multe ori înseamnă că va exista posibilitatea la un moment dat să primiți amenzi de circulație. Cu ajutorul acestor aplicații însă le veți putea evita foarte ușor și vă veți putea bucura de drum.