Skip to main content

5 surse de unde poți afla cotațiile carburanților în Uniunea Europeană

Atunci când călătoriți prin Europa în interes de servici sau în vacanță, prețul carburanților este o variabilă foarte importantă dacă alegeți să folosiți un autovehicul. Din moment ce fiecare țară are prețuri diferite la carburanți, este foarte important să vă informați dinainte de a părăsi România cât v-ar ajunge combustibilul pentru a nu avea surprize. În unele țări precum Norvegia, benzina și motorina sunt foarte scumpe în comparație cu cele din România datorită nivelului de trai foarte ridicat de acolo. În alte țări precum Bulgaria, carburanții sunt ieftini.

Pentru a vă ajuta să nu aveți surprize neplăcute, am creat aici o listă cu cele mai cunoscute site-uri care prezintă prețurile carburanților din Europa și pe care vă puteți baza:

Tolls.eu este unul dintre cele mai cunoscute site-uri ce prezintă prețul carburanților în țările din Uniunea Europeană. Prețurile sunt actualizate în fiecare zi și sunt prezentate în euro, așa că nu vă veți pierde prin conversii. Un dezavantaj al acestui site ar fi că prezintă prețul carburanților doar în țările din Uniunea Europeană, nu și din celelalte țări ce nu au aderat încă. Merită însă urmărit deoarece informațiile sunt actualizate în fiecare zi.

Fuel-prices-europe.info este un alt site de încredere la care puteți apela pentru a vedea prețurile carburanților din Europa. Prețurile sunt prezentate în euro, grupate pe tipul de carburant (benzină, motorină, etc.). Dezavantajul este că site-ul folosește anunțuri și publicitate pentru a funcționa, motiv pentru care dacă aveți vreun program AdBlock sau ceva asemănător, va trebui să îl dezactivați înainte de a putea vedea prețurile.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale autotraveler.ru este faptul că prezintă nu numai listă de prețuri ale carburanților din Europa, ci și o serie de statistici care vă arată cum au crescut sau au scăzut prețurile în comparație cu lunile trecute sau de-a lungul anilor. Există de asemenea și prețuri medii, comparații între diferite țări pe acest subiect și multe alte informații folositoare. De asemenea, există și o hartă a Europei în care se arată clar unde este mai ieftin combustibilul și unde nu. Fiecare hartă arată informații pentru un singur tip de carburant: pentru benzină, motorină și altele.

Primul avantaj al acestui site este faptul că vă oferă posibilitatea de a converti prețurile în orice monedă doriți. Asta înseamnă că nu va mai trebui să convertiți euro în lei pentru a vedea exact în lei cât costă un litru de motorină de exemplu într-o țară din Europa. Site-ul acesta o face automat, imediat ce alegeți moneda dintr-o listă din partea de sus a paginii. Țările sunt ordonate în ordine crescătoare, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, cu Rusia pe primul loc și Norvegia pe ultimul.

MyTravelCost.com este site-ul perfect pentru cei care călătoresc mult în întreaga lume deoarece prezintă un tabel ușor de citit cu prețuri în ordine crescătoare, dar și informații despre prețul carburanților în America de Nord și pe alte continente. La fel ca celelalte site-uri, tabelul este ordonat crescător, de la țara cea mai ieftină la cea mai scumpă.

Lista aceasta prezintă cele mai importante site-uri care vă pot ajuta să aflați mai multe despre prețul carburanților din Europa și nu numai. Nu plecați niciodată de acasă fără a lua în calcul și prețul carburanților pentru a nu avea surprize pe drum. Astfel, vă veți putea bucura de vacanță sau de un drum fără peripeții.