Skip to main content

5 surse de unde poți afla ce restricţii rutiere sunt în Uniunea Europeană

Cunoaşterea restricţiilor de circulaţie rutieră în Uniunea Europeană este foare importantă, în principal pentru cei care transportă marfă sau care călătoresc mult în străinătate. Pe internet există multe site-uri care se ocupă de prezentarea acestor restricţii, dar de cele mai multe ori informaţiile sunt fie eronate, fie mult prea vechi. Pentru a vă ajuta, am creat mai jos o listă cu cele mai cunoscute surse de unde poți afla restricțiile de circulație rutieră din Uniunea Europeană.

Bursa de transport este un site foarte folositor pentru cei care transportă marfă în România sau în Uniunea Europeană. Acesta are mai multe secțiuni, printre care și una dedicată restricțiilor de circulație din Uniunea Europeană. Restricțiile sunt prezentate sub forma unui tabel cu mai multe coloane. Site-ul conține toate informațiile de care aveți nevoie pentru a circula fără frică în Uniunea Europeană.

Cargopedia este un alt site dedicat celor care transportă marfă în România sau în Uniunea Europeană. Secțiunea dedicată restricțiilor de circulație în Uniunea Europeană este ușor de găsit, grupată pe zile și pe țări și ușor de înțeles. Restricțiile sunt de asemenea grupate pe intervale de timp, așa că informațiile sunt și mai precise. Cargopedia este unul dintre cele mai populare site-uri pentru companiile de transport marfă, așa că puteți sta liniștiți, informațiile sunt clare și precise.

LKW Walter este un site cu renume în lumea transportului de mărfuri din România și Uniunea Europeană. Secțiunea restricțiilor de circulație rutieră are o introducere care vă prezintă scopul acesteia, și anume informarea cu privire la sărbătorile ce au loc în anumite țări și pe anumite rute. Singurul dezavantaj este că tabelul cu aceste restricții de circulație este în totalitate în limba engleză, așa că pentru cei ce nu stăpânesc limba, ar putea fi cam greu de înțeles. Puteți folosi însă un dictionar online pentru a înțelege tot. Ideea este că toate informațiile sunt precise și vă pot ajuta mult să evitați cozi și timp pierdut pe drum.

La fel ca LKW-Walter, Traffic Ban nu este un site românesc, ci unul în limba engleză. Informațiile sunt precise și grupate pe zile, dar și pe țări. De asemenea, un simplu click pe o restricție de circulație din lista prezentată pe site vă arată exact pe ce drum se aplică aceasta, în ce perioadă de timp se aplică (inclusiv ora) și există și o secțiune cu informații legate de țară. Aici puteți afla și alte lucruri importante despre țara respectivă.

Ultimul site din această listă este Tracker Info. De asemenea în engleză, acest site vă cere mai întâi să alegeți țara pentru care căutați restricții de circulație, după care va afișa informațiile pe care le căutați. Aici veți afla dimensiunile camioanelor premise pe un anumit drum, echipamentul necesar pentru o anumită rută (de exemplu în Finlanda vi se cer anumite tipuri de cauciucuri și echipamente de iarnă) și multe altele. Pe scurt, acest site vă oferă ceva informații în plus față de celelalte.

Cunoașterea restricțiilor de circulație rutieră ce există în România și în Uniunea Europeană este foarte importantă, mai ales atunci când transportați marfă sau când trebuie să ajungeți rapid la o anumită destinație. Aceste site-uri vă ajută să aflați nu numai care sunt rutele restricționate, ci vă oferă și alte informații legate de motivul pentru care acea rută este restricționată, anumite echipamente de care aveți nevoie și altele.