Skip to main content

10 decizii strategice pentru optimizarea activităților din depozit

În ziua de azi, cererea pentru diferite produse este din ce în ce mai mare, motiv pentru care este foarte important ca producția să meargă ca pe roate. Multe companii recurg la optimizarea activităților din depozit pentru a face lucrurile să se miște mai repede. Iată aici 10 strategii care vă ajută la optimizarea activităților din depozit pentru a vă face producția mai ușoară și mai rapidă:

    • Reduceți timpul de mișcare al produselor

Când un angajat trebuie să ia un produs din depozit și să îl aducă la împachetat, acest lucru îi ia timp. Pentru a scurta timpul de găsire și aducere a unui pachet din depozit, puteți folosi diferite benzi rulante care să ducă pachetul respectiv dintr-o parte în alta a depozitului.

    • Grupați pachetele pe zone

Gruparea pachetelor pe anumite zone în funcție de anumite criterii face producția și distribuția mult mai simplă. Angajații vor ști exact unde se află un pachet și nu vor mai avea nevoie de atât de mult timp pentru a ajunge la el. Creați zonele pe baza necesităților companiei și veți vedea că va fi mult mai ușoară preluarea și distribuirea pachetelor.

    • Grupați mai multe comenzi

Dacă aveți mai multe pachete care trebuiesc distribuite într-o anumită parte a țării, le puteți grupa toate într-un cărucior. Acest lucru le ușurează munca angajaților care nu mai trebuie să meargă într-o altă parte a depozitului pentru a aduce fiecare pachet. Ușurează și producția în același timp.

    • Reaprovizionare rapidă

Atunci când este nevoie de reaprovizionarea rafturilor, puteți folosi diferite mașini pentru a muta paleți sau un număr mare de pachete dintr-un loc în cel unde vor fi depozitate. Acest lucru reduce timpul necesar mutării tuturor pachetelor.

    • Grupați pachetele pe paleți

Gruparea mai multor pachete pe paleți face transferarea lor mai ușoară și, folosind un motostivuitor de exemplu, le puteți ridica și grupa pe rafturi mai înalte. Acest lucru face gruparea lor mai ușoară, dar trebuie să fiți atenți să grupați pachetele pe anumite criterii.

    • Sisteme de stocare

Folosiți diferite sisteme de stocare formate din rafturi automatizate care mută pachetele mai în față odată ce cele din fața acestora sunt preluate și distribuite. Acest lucru face mai ușoară găsirea anumitor pachete și mai rapidă distribuirea lor.

    • Grupați pachetele pe rafturi

La fel ca mai sus, grupați pachetele pe anumite rafturi în funcție de anumite criterii. Rafturile le puteți face automatizate pentru a muta pachetele pe măsură ce le distribuiți. Acest lucru ușurează munca angajaților și grăbește producția, ceea ce înseamnă că și profitul va crește.

    • Grupați pachete aleatorii

Dacă nu este timp pentru organizarea pachetelor pe criterii, le puteți grupa aleatoriu în pachete mai mari. Astfel, atunci când alegeți un anumit pachet pentru a-l distribui, veți avea un altul sau mai multe pe care va trebui să le distribuiți de asemenea. Acest lucru reduce timpul petrecut organizând pachetele pe criterii, dar producția este la fel de rapidă.

    • Folosiți un software pentru organizarea pachetelor

O modalitate foarte ușoară de organizare a pachetelor fără a vă încărca cu tot felul de hârtii este folosirea unui software. Acesta va grupa pachetele, va reține zona în care se află și vă va ajuta să măriți producția și să o faceți mai rapidă.

    • Folosirea roboților

Ultima strategie pentru optimizarea activităților din depozit se referă la folosirea roboților. Aceștia pot muta diferite pachete, pot reaproviziona anumite rafturi și multe altele. Pe scurt, fac munca angajaților mult mai ușoară.

În concluzia, optimizarea activităților din depozit ar trebui să fie o prioritate pentru toți cei care dețin o companie. Nu numai că aceste strategii vă ajută producția să meargă mai repede, ci vă măresc și profitul.